ZAMAN YÖNETİMİ
Zaman yönetimi, birçok öğrencinin sorun yaşadığı bir başlıktır. Öğrenci kendince bir şeyler yaptığını ve ders çalıştığını düşünüyordur. Ama sonuçlar iyi değildir. TV başından kalkamama, cep telefonundan veya sosyal medyadan ayrılamama ve sürekli erteleme gibi durumlar söz konusudur. Önceliklerini bir türlü ayırt edememekte ve bunları planlayamamaktadır. İçinizden ‘aa evet’ dediğinizi duyar gibiyiz.
İşte böyle bir durumda Psikoloğumuz veya Öğrenci Koçumuz tarafından öğrencimize zaman yönetimi hususunda rehberlik yapılması gerekmektedir.
Bir gününüzde yalnızca 24 saat var, herkesin olduğu gibi. Ama bu 24 saat avantajını kullanmayı bilmiyorsunuz.
Zamanı akıllıca kullanmak sizin için sorunsa, büyük olasılıkla bu zamanın nereye gittiği hakkında iyi bir fikriniz de yok. Örneğin eğer günde 7 saat uyku uyursanız, yapacağınız işler için geriye haftada 119 saat kalır. Bunlar derslere gitmeyi, yemek, spor ve sosyal etkinlikleri, kişisel temizliği, çalışmayı, yolculuk yaparken geçen zamanı, öğrenci etkinliklerini, telefon ve televizyona ayrılan zamanı içerir. Bunların hepsini 119 saatinize dahil ettiğinizden emin olun. Sonra bu haftalık programa uymaya çalışın. Bu, size önceliklerinizin nerede olduğu hakkında iyi bir fikir verecektir.
Önceliklerinizi belirledikten sonra HAYIR demeyi öğrenin. Bir daveti geri çevirmek, bir daha hiçbir yere davet edilmeyeceğiniz anlamına gelmez.
Ödevinizi bitirmeye veya eksiklerinizi tamamlamaya çalışırken telefondan uzak durun. Eğer gerçekten önemliyse sizi yeniden arayacaklardır. Mümkünse telefonu uzak bir yerde tutun.
Sınav sürecinde saatlerin ve dakikaların önemi büyüktür. Çünkü boşa geçen zaman tekrar geriye gelmemektedir. Onun için Öğrenci Koçumuz ve Psikoloğumuz eşliğinde ZAMAN YÖNETİMİ hususunda YENİ NESİL DANIŞMAN’dan destek almalısınız. Bizimle istediğiniz zaman iletişime geçebilirsiniz.