SINAV KAYGISI

Sınav kaygısı; öncesinde öğrenilen bilginin sınav sırasında etkili bir biçimde kullanılmasına engel olan ve başarının düşmesine yol açan yoğun kaygı olarak tanımlanır.

Eğer sizde;
Huzursuzluk, endişe, tedirginlik, sıkıntı, başarısızlık korkusu, çalışmaya isteksizlik, mide bulantısı, titreme, ağız kuruluğu, iç sıkıntısı, terleme, uyku düzeninde bozukluklar, karın ağrıları vs. bedensel yakınmalar, dikkat ve konsantrasyonda bozulma, kendine güvende azalma, yetersiz ve değersiz görme gibi belirtiler varsa sınav kaygısı yaşıyorsunuz demektir. Böyle durumlarda YENİ NESİL DANIŞMAN olarak size her zaman yakınız. 

lgs yks sınav kaygısı

Sınav kaygısı olan bir öğrencide;  Ders çalışmayı erteleme, sınav ve hazırlığı hakkında konuşmayı reddetme vardır. Soru sorulmasından rahatsız olurlar. Dikkat dağınıklığı, odaklanamama, Fiziksel yakınmalarda dikkat çeken bir artış (karın ağrısı, mide bulantısı, terleme, uyku düzensizliği, iştahsızlık ya da tersine aşırı yeme, genel mutsuz bir ruh hali vb.), çok çalışılmasına karşın performans düşüklüğü kaygının varlığını gösterir.

Kaygının azı yarar çoğu zarar.  Kaygı düzeyinin yüksek olması bireydeki olumsuz uyaranları harekete geçirmektedir. Bu yüzden kaygının aşırı düzeyde olması yarar değil zarar vermektedir. Ancak ‘biraz kaygı’ duymak uyum sağlayıcıdır. Genellikle öğrenciler için sınav terimi korku ve kaygıyı çağrıştırır. Öğrenciler sınav sırasında yaşanabilecek olumsuz problemleri, o problemler henüz gerçekleşmemişken veya hiç gerçekleşmeyecekken öncesinde kaygı duyarak düşünmeye başlar. Bu olumsuz düşünceler, öğrencilerde fiziksel ve ruhsal zorlanmalara yol açmakta, yetersizlik duygusuna veya başarısız olacaklarına dair inançlar oluşturmalarına neden olmaktadır.

Eğer öğrencimizin sınav kaygısı yüksek ve artık ona zarar verecek derecede ise YENİ NESİL DANIŞMANa başvurması gerekmektedir. Bizimle istediğiniz zaman iletişime geçebilirsiniz.

Z(engin) kuşak bizim geleceğimizdir.
YENİ NESİL DANIŞMAN geleceğimize sahip çıkmak için elinden gelenin faydasını yapmaktadır.