Öğrenci Koçumuzdan Eylül Ayı YKS TAVSİYELERİ

yks tavsiyeleri

Öğrenci Koçumuzdan Eylül Ayı YKS TAVSİYELERİ


Öğrenci koçumuzdan eylül ayı YKS tavsiyeleri topladık ve sizlere sunduk…

Okulların da açılmasıyla artık YKS maratonu da resmi olarak başlamış oldu. Birçok öğrencimiz nasıl başlayacağını, neler yapacağını tam bilmeden kendini YKS soru bankalarının içinde buldu. Öğrenci Koçu olarak karambole çalışmayı önermiyorum.

Peki YKS ‘ ye hazırlığa nasıl başlanmalıdır?
LGS’ ye hazırlıkta nelere dikkat edilmelidir?

Planlı Çalışma

Mutlaka bir plan ve program eşliğinde YKS çalışmaları yaparak üniversiteyi hedeflemelisiniz.

Öncelikle ‘Her yiğidin gönlünde bir aslan yatar misali’ hangi üniversiteyi hedeflediğinizi, hangi mesleği yapmayı düşündüğünüzü 3 aşağı 5 yukarı kararlaştırmanızda fayda var. Çünkü belirlediğiniz hedef sizin YKS yolunda en büyük  motivasyon kaynağınız olacaktır. Masanızda okumak istediğiniz üniversitenin resmi veya yapmayı düşündüğünüz mesleğe dair fotoğraflar sizi kamçılayacaktır.

Çok acele etmeden TYT konularına başlamalısınız. Aynı zamanda 12.sınıfta okulda gördüğünüz konuları da mutlaka tekrar etmelisiniz.

Gördüğünüz konulara paralel gitmenizde fayda var. Acele edipte ileri konulara atlamayın.

Önce Konu Çalışma ve Öğrenme

Her konuyu dinledikten sonra mutlaka kazanım düzeyinde önce kolay sonrada zor soru bankalarını çözünüz. Sınav düzeyinde gelebilecek tarzda zor kaynakları ilk etapta almayınız. Bu tip kaynaklar temeli olmayan öğrencilerin moralini bozar ve çalışmayı bırakmalarına sebebiyet verir. Eğer temeliniz var ve illa çözmek istiyorsanız konu çalışması ve kazanım düzeyinde sorular bittikten sonra çözünüz.

Yeni Nesil Sorulara Çalışma

2018 yılı ile birlikte YKS soru tipleri artık yeni nesil oldu ve zorlaştı. Bundan dolayı artık soruların uzunluğu arttı ve sorular hikaye ile ve daha uzun olarak sorulmaktadır. Bu da soruların anlaşılmasını zorlaştırmaktadır. Bunu önlemenin yollarından biri de her gün mutlaka kitap okumaktır. YKS hazırlık öğrencisi her gün mutlaka 25-30 sayfa kitap okunmalıdır. Yine soruları daha iyi muhakeme etmek için her gün en az 20 tane paragraf sorusu çözülmelidir. Bunu sınava kadar devam ettirmekte çok fayda vardır. Devam ettiren öğrencilerimiz geçmiş yıllarda hem soruları hızlı çözdü hem de doğru yanıtladı.

En Önemlisi Matematik



Matematik dersiyle ilgili sabırla devam etmelidir. Bol bol kazanım düzeyinde soru tiplerini çözüp öğrenmelidir. Yeni nesil soruları ilk etapta çözemediğinde panik yapmamalıdır. LGS sürecinde en çok sabretmeniz gereken ve disiplinle çalışmanız gereken ders matematiktir. Gerekiyorsa bu hususla ilgili matematik özel dersi
aldırabilirsiniz.


En Önemlisi Matematik

Eylül ayı YKS tavsiyelerini özetlersek;

Eğer öğrencimiz YKS’ye hazırlanmaya yeni başlıyorsa:
1. Mutlaka konuya çalıştıktan veya dinledikten sonra kazanım düzeyinde en az 50 civarında soru çözmelidir.
2. Kazanım düzeyinde sorulardan çözemediği soruları mutlaka arkadaş veya öğretmenlerine sorarak öğrenmelidir.
3.Her dersten seviye olarak kolay-orta-zor olmak üzere 3 düzeyde soru bankasını takip etmelidir. Bunları da seviye sırasına göre çözmelidir. Yani kolaydan zora gitmelidir.
4.Yeni nesil soru tiplerine hemen geçmemelidir. Öncelikle kazanım düzeyinde sorular bittikten sonra en son yeni nesil tarzda sorular çözülmelidir.
5. Öğrencimiz YKS sınavına kadar her gün en az 25 sayfa civarında kitap okumalıdır.
6.Öğrencimiz sınava kadar her gün en az 20 adet paragraf sorusu çözmelidir.

Eylül ayı YKS tavsiyeleri şimdilik bu kadar. İleride yeni tavsiyelerle devam edeceğiz.

Yeni Nesil Danışman
Öğrenci Koçu
Mehmet Çerçi

İletişim – YENİ NESİL DANIŞMAN- Eğitim Danışmanlığı, Öğrenci Koçu, Psikolojik Danışmanlık- İstanbul, Eyüp, Alibeyköy, Göktürk, 5.Levent, Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa (yeninesildanisman.com)

İrtibat tel: 0 507 743 62 12

Best Matematik: Matematik Özel Ders- Online/Yüz yüze Eğitim Koçluğu- BEST MATEMATİK (bestmatematik.com)

WhatsApp
💬 WhatsApp
Merhaba . Size nasıl yardımcı olabilirim?
ARAYIN